CCM Jetspeed FT1 kroppsskydd

Nya Jetspeed FT1 skydden från CCM är oerhört lätta och smidiga. Detta är skydden för spelare som vill ha maximal rörlighet och inte vill bära runt på onödig vikt. När CCM för några år sedan kom med första generationen av dessa lågviktsskydd så upptäckte många att man inte behöver ha stora och bulliga skydd för att skydda sin kropp. Fler och fler har gått över till dessa skydd, även i NHL där man annars ofta kör på den gamla typen av skydd och sällan vill byta som är inkört och beprövat.

Axelskydd

Det är framförallt på axelskydden man känner vilken otrolig viktskillnad det är mot de gamla traditionella skydden. Axelkåporna på CCM Jetspeed FT1 är mer sluttande och istället för en stor kåpa så har de en mindre kåpa för axeln samt ett separat skydd för nyckelbenet. Överarmsskyddet är justerbart i höjdled. Plattan fram är numera delad och mer följsam än tidigare generationen av dessa skydd. De rejäla kardborrebanden går att spänna åt ordentligt så att skyddet sitter tight mot kroppen.
Armbågsskydd

CCM Jetspeed FT1 armbågsskydden sitter grymt bra och är liksom de andra skydden i serien otroligt lätta och smidiga. Skyddet har både bra skydd mot slashing samt rejäl dämpning om man slår i armbågen i isen eller sargen. 


Benskydd

CCM Jetspeed FT1 benskydden är smala och sitter nära benet. De ger maximal rörlighet men har ändå ett riktigt bra skydd. Dessa benskydd passar framförallt spelare med lite smalare ben. De är ett av de bästa alternativen för yngre spelare som precis gått över till seniorstorlek (14"). Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Att välja rätt skridskor

BAUER 2S PRO Skridskor

CCM Super Tacks AS1 klubba